Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@05:28:11 GMT

عملیات نقشه‌برداری رودخانه هیرمند به اتمام رسید

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۹۸۱۲۶

عملیات نقشه‌برداری رودخانه هیرمند به اتمام رسید

عیسی بزرگ‌زاده روز دوشنبه در حاشیه نشست مبادله نقشه‌های توپوگرافی رودخانه مرزی هیرمند با حضور معاونان کمیساران آب هیرمند و هیات‌های فنی جمهوری اسلامی ایران و افغانستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: این کار در نشست‌های بیست و یکم و بیست و دوم کمیساران هیرمند تصمیم‌گیری شد تا سازه‌های دقیقی برای دریافت حق آبه جمهوری اسلامی ایران در مرز مشترک که محل دریافت حق آبه کشور بوده نصب تا ۲ کشور مطمئن شوند که حق آبه دریافت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تهیه نقشه متاسفانه پس از شروع در سال گذشته به‌علت ناامنی حدود یک سال متوقف شد که خوشبختانه با اراده ۲ کشور موفق شدیم با یک فعالیت بیشاز ۲۰روز ۲ تیم ۲۰ نفره هیات‌های فنی این ۲ کشور کار انجام و امروز به صورت نقشه تولید و بین نمایندگان ایران و افغانستان مبادله شد.
مدیرکل دفتر رودخانه‌های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو درباره نقش وزارت نیرو بیان کرد: این کار ملی و فرابخشی است و وزارت نیرو هم نقش مهمی دارد و همه مصمم هستیم حق آبه را تضمین و راهکارهایی را پیش‌بینی کنیم که از دریافت این حق آبه جمهوری اسلامی تا قطره آخر اطمینان حاصل شود.

نعیم الله سالارزهی معاون کمیسار هیرمند نیز در این نشست درباره شروع عملیات اجرایی این سازه گفت: در گام بعدی این نقشه‌ها در اختیار مهندسان مشاور قرار خواهد گرفت تا با توجه به معیارهای فنی نسبت به طراحی سازه و ابزارآلات اندازه‌گیری اقدام و بعد از طراحی کار ساخت سازه در سال آبی جاری شروع خواهد شد که امیدواریم به نتیجه مطلوب برسد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان نیز گفت: بعدازپروتکل ۱۳۵۱برای نخستین بار است که کار نقشه‌برداری به نتیجه می‌رسد که نشانه عزم جدی ۲کشور برای اجرای معاهده هیرمند است.

محمد دلمرادی افزود: در آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان و منطقه سیستان تمامی زیرساخت‌ها برای اجرای سیستم‌های اندازه‌گیری و نصب آن وجود دارد و امیدواریم در سال آینده بتوانیم به این مهم برسیم.

لازم به ذکر است در پایان نشست نقشه‌ها توسط نعیم‌الله سالارزهی رییس هیات جمهوری اسلامی افغانستان و معاون کمیسار هیرمند و عیسی بزرگزاده رییس هیات جمهوری اسلامی ایران و معاون کمیسار هیرمند طرف ایرانی امضا و مبادله شد.

 به گزارش ایرنا رود هیرمند که از افغانستان سرچشمه می‌گیرد در ورودی خود به مرز ایران به دو قسمت تقسیم می‌شود که بخش کمتر آن وارد منطقه سیستان شده و پس از پخش آب از خروجی های مختلفی به تالاب بین المللی هامون می ریزد و بخش بیشتر آن نیز از طریق رودخانه مرزی مجددا وارد خاک افغانستان شده و در نهایت به بخشی از این تالاب که در خاک افغانستان قرار گرفته می ریزد که به گفته برخی کارشناسان این بخش از دریاچه عمیق‌تر بوده و آب را بیشتر در خود نگه می‌دارد.

رودخانه هیرمند تنها شریان آبرسان به این منطقه از کوه‌های بابا یغما در مناطق مرکزی افغانستان و در فاصله حدود هزار کیلومتری از مرز ایران سرچشمه می‌گیرد و آب حیات‌بخش را پس از آبرسانی به چند صد روستا و پارچه آبادی به مرز ایران و افغانستان می‌رساند.
متاسفانه از حدود ۲۰ سال قبل با تغییرات ایجاد شده در وضعیت جوی، ایجاد سدها و بندهای مختلف در مسیر این رودخانه، توسعه اراضی زیر کشت خشخاش در افغانستان و بستن دریچه های سد کجکی در حدود ۸۰۰ کیلومتری مرز ایران در ولایت هلمند، مسیر طبیعی آب مسدود و پدیده خشکسالی بر مناطق پائین دست این رودخانه در کشور افغانستان و ایران غالب شده است.
به گفته یک کارشناس سیاسی با رای کمیسیون بررسی حقابه هیرمند موسوم به کمیسیون دلتا که با مداخله سه کشور آمریکا، کانادا و شیلی انجام شده است، قراردادی در سال ۱۳۵۱ میان امیرعباس هویدا، نخست وزیر وقت ایران و موسی شفیق، نخست وزیر وقت افغانستان در کابل به امضا رسید و مقرر شد در هر ثانیه ۲۶ مترمکعب آب (معادل ۸۵۰ میلیون مترمکعب در سال) از ذخیره سد کجکی سهم ایران باشد.

برچسب‌ها سیستان و بلوچستان افغانستان هیرمند

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان افغانستان هیرمند سیستان و بلوچستان افغانستان هیرمند اخبار کنکور جمهوری اسلامی مرز ایران حق آبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۹۸۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آواربرداری پس از نقشه‌برداری از خانه‌های آتش‌گرفته / ضرورت تسریع خدمات‌رسانی

ایسنا/گیلان معاون عمرانی استاندار گیلان از دستگاه‌ها خواست روند خدمت‌رسانی را تسریع کنند و گفت: در روزهای آینده به‌واسطه حضور استاندار در مرکز، کمک‌های ملی خواهیم گرفت و براساس بازه زمانی، کارها را پیش می‌بریم.

موسی فکور امروز (۱۴ اردیبهشت ماه) در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان گیلان که با محوریت حادثه آتش‌سوزی در شهرک امامزاده ابراهیم (ع) شفت برگزار شد، با اشاره به برگزاری این نشست به‌صورت اضطراری، اظهار کرد: حادثه آتش‌سوزی بامداد دو روز پیش، بخش زیادی از روستا را درگیر و خسارت زیادی به مردم وارد کرد. ما منتظر اعلام نظر کارشناسان درباره علت شروع آتش‌سوزی هستیم.

وی حادثه آتش‌سوزی شهرک امامزاده ابراهیم را بسیار تلخ دانست و گفت: مردم همه دارایی خود را از دست دادند و ساختمان‌های مسکونی و تجاری به تلی از خاک تبدیل شدند، البته نوع سازه چوبی منطقه در تشدید این حادثه نقش داشت.

معاون استانداری گیلان با بیان اینکه سازه‌های چوبی شهرک امامزاده ابراهیم کاملاً خشک و آماده اشتعال بودند، ادامه داد: کارشناسان باید علت دقیق حادثه را بررسی کنند، به‌دنبال اظهار نظرهای غیر کارشناسی نیستیم و حتماً باید کار کارشناسی انجام شود.

فکور با تاکید بر لزوم کمک‌رسانی به مردم برای اصلاح و بازسازی واحدهای حادثه‌دیده، بیان کرد: باید آمارهای درست و مناسب داشته باشیم و تعداد دقیق واحدهای تجاری و مسکونی و ابعاد این واحدها را مشخص کنیم، سپس آواربرداری انجام شود تا موقعیت‌ها به هم نخورد.

وی کمک‌رسانی به مردم را براساس نیاز منطقه دانست و اظهار کرد: باید دستگاه‌های متولی را تعیین و تقسیم کار کنیم، البته مهار آتش به‌صورت کامل انجام شده و روند اسکان و ساماندهی و تغذیه خانواده‌های آسیب‌دیده مناسب است.

وی با بیان اینکه امروز باید برای سازه‌های آینده تصمیم بگیریم تا چنین حوادثی تکرار نشود، ادامه داد: می‌توان به جای سازه چوبی، از نمای چوب استفاده کرد تا مردم و کشور متحمل خسارت نشوند.

فکور با توجه به اولویت‌بندی نیازهای مردم منطقه، گفت: ایجاد روشنایی معابر در مناطق خسارت‌دیده برای تردد ماشین‌آلات و امنیت در شب ضرورت دارد.

معاون استاندار گیلان به مشکلات نقشه‌برداری اشاره و بیان کرد: باید حدود اربعه ساختمان‌ها را رعایت کنیم، سپس آواربرداری انجام شود. سازمان‌های بیمه‌گر نیز باید کار کارشناسایی و تعیین خسارت همه پلاک‌ها را آغاز کنند.

وی شهرک امامزاده ابراهیم را مقصد گردشگری دانست و افزود: در بازنگری طرح هادی این روستا می‌توان از سازه بتنی با نمای چوب و یا محلول کندسوز روی سازه‌های چوبی استفاده کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خسارت‌دیدگان خواستار نقشه‌برداری پلاک به پلاک هستند/ آواربرداری پس از تعیین حدود اربعه
  • آواربرداری پس از نقشه‌برداری از خانه‌های آتش‌گرفته / ضرورت تسریع خدمات‌رسانی
  • پایان باشکوه بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک ایران
  • حضور برخی از سفیران در بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک
  • برگزاری نشست‌های تخصصی بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری
  • بیست و هشتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در ایستگاه آخر
  • درخواست یک مقام طالبان برای به بهره‌برداری رسیدن مسیر چابهار-افغانستان
  • ناسا پس از نیم‌قرن نقشه آبی زمین را دوباره ترسیم کرد/ عکس
  • مناقشه آبی ایران و افغانستان وارد فاز جدیدی شد
  • پل سوخته کلا به زودی به بهره برداری می‌رسد