Web Analytics Made Easy - Statcounter

طالبان با ادامه پیشروی ها در مناطق شمالی افغانستان توانست مساحت تحت تصرف را در استان «تلخ» به ۶۰ درصد برساند و یک گام دیگر به شهر راهبردی «مزار شریف» نزدیک تر شود.

سرویس جهان مشرق؛ استان «بلخ» در شمال افغانستان هم مانند سایر مناطق در روزهای گذشته صحنه درگیری های سنگین نیروهای ارتش و گروه های دفاع مردمی با شبه نظامیان طالبان بوده و نبردها همچنان در برخی نقاط در جریان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک منبع میدانی که تحولات را در شمال افغانستان از نزدیک دنبال می کند به جزئیات درگیری در استان بلخ اشاره کرد و گفت: نیروهای دولتی با عناصر طالبان در مناطق هم مرز با کشور «ازبکستان» هم درگیر شده اند.

براساس تازه ترین اطلاعاتی که این منبع از تحولات میدانی استان بلخ در اختیار گذاشته، نیروهای شبه نظامی «طالبان» در جریان درگیری ها توانستند شهرستان مهم «کشنده» را از کنترل نیروهای دولتی خارج کنند و به تصرف خود دربیاورند.

این منبع میدانی با بیان این که شهرستان «کشنده» در جنوب استان بلخ واقع شده، افزود: این منطقه با شهرستان های «زاری، شولگره و چهارکنت» هم مرز است و از محورهای شرق و غرب به استان های «سرپل و سمنگان» متصل می شود.

شهرستان «کشنده» یکی از راه های اتصال شهرستان مزار شریف (چهارمین شهر بزرگ افغانستان و مرکز استان بلخ) به استان های «سرپل و سمنگان» است و همین موقعیت راهبردی بر اهمیتش برای شبه نظامیان طالبان افزوده است.  

در حال حاضر شهرستان های «زاری و شولگره» در حومه «کشنده» به همراه شهرستان های مرزی تابع استان های «سرپل و سمنگان» هم تقریبا به تصرف نیروهای طالبان درآمده اند و نیروهای دولتی از این مناطق خارج شده اند.

در روزهای اخیر نیروهای مسلح طالبان در ادامه حملات خود در استان بلخ با عقب راندن نیروهای ارتش و گروه های دفاع مردمی توانستند شهرستان های «چهاربولک، دولت آباد، شولگره» را به طور کامل به سیطره درآورند.

براساس آخرین اخبار به دست آمده، درگیری ها در شهرستان های «بلخ و چمتال» میان نیروهای دولتی و شبه نظامیان طالبان در جریان است و به گفته منابع میدانی برخی مناطق در این دو شهرستان بین دو طرف دست به دست می شود.

«بلخ» یکی از مهم ترین استان های شمالی افغانستان محسوب می شود که ۱۶شهرستان به نام های «شورتپه، دولت آباد، چاربولک، بلخ، نهرشاهی، مزارشریف، دهدادی، چمتال، شولگره، کشنده، زاری، چهارکنت، مارمل، حیرتان، کلدار، خلم» دارد.

بیشتر مناطق شهرستان های «مزار شریف، بلخ، شورتپه، نهرشاهی، خیرتان، کلدار و خلم» در کنترل نیروهای ارتش و مردمی است و سایر نقاط در استان بلخ به طور کامل سقوط کرده اند و به تصرف گروه طالبان درآمده اند.

به گزارش مشرق، حدود ۴۰ درصد از مساحت استان بلخ (مناطق شمالی، مرکزی، شرقی و مرزی) در تسلط نیروهای دولتی و  حدود ۶۰ درصد از خاک این استان در سیطره گروه طالبان است و درگیری ها در برخی از مناطق میان دو طرف ادامه دارد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اتوبوس خبرنگاران تحولات افغانستان طالبان افغانستان بلخ ارتش افغانستان تحولات منطقه نیروهای دولتی استان بلخ درگیری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۰۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک نشست خبری گفت برای حفظ منافع ملی ایالات متحده، تعامل با حکومت طالبان ضروری است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت برای حمایت از «مردم افغانستان و منافع ملی ایالات متحده»، تعامل با حکومت طالبان ضروری است.

وی افزود تعامل این کشور با حکومت طالبان زمینه مبارزه با تروریسم را فراهم می‌کند و مسائل حقوق بشری در افغانستان نیز در دستور کار واشنگتن است.

پیش از این نیز «کارن دکر» کاردار سفارت آمریکا برای افغانستان در گفتگو با «د نیو هیومنیترین» گفته بود واشنگتن در شرایطی قرار دارد که باید از طرفی سیاست عدم به رسمیت‌شناختن طالبان را دنبال کند و از جانب دیگر در پی تعامل عملی با کابل باشد.

شورای امنیت قطعنامه سازوکار تعامل با طالبان را تصویب کردسازمان ملل: حضور زنان در دولت افغانستان شرط تعامل با طالبان استروزنامه آمریکایی: «بایدن» در برابر درخواست‌ها برای تعامل با طالبان مقاومت می‌کند

جامعه اطلاعاتی آمریکا نیز پیش‌تر در ارزیابی سالانه خود از تهدیدات علیه این کشور اعلام کرده بود  قدرت و تعامل بین‌المللی حکومت طالبان افزایش یافته است.

«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفته بود کشورهای جهان براساس منافعی که دارند با طالبان در تعامل هستند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • انهدام توپخانه‌های مرکز مهمات میدانی نیروهای مسلح اوکراین
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • سرنگونی ۶ پهپاد اوکراینی به دست نیروهای روسی
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان وارد ایران شد
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان به ایران سفر کرد
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • امضای قرارداد صادراتی ازبکستان با تجار افغانستانی