Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، پایگاه شبکه العربیه به نقل از پلیتیکو گزارش داد، در حالی که طالبان کنترل خود بر مناطق مختلف اطراف پایتخت را تقویت می‌کند، با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، این کشور وارد یک دالان تاریک شده و سفارت آمریکا در کابل از همه طرف در معرض خطر قرار می‌گیرد.

همزمان برخی دیپلمات‌های آمریکایی بر این باور هستند که نمی‌توان به دوام این دولت ضعیف افغان اعتماد کرد چه برسد به حمایت این دولت از هیئت‌های دیپلماتیکی که باید در این کشور باقی بمانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد سفارت آمریکا همچنان در حالت آماده‌باش است و که یک نقشه راه فوق‌العاده که متعلق به سه سال قبل است، رو کرده که مهمترین سناریوهایی را که احتمالا دیپلمات‌های آمریکایی در صورت بروز هر گونه شرایط فوق‌العاده‌ای با آنها مواجه شوند، مطرح کرده است.

شاید از مهمترین نکات این نقشه راه، اجرای یک حمله تروریستی در داخل کابل و یا مناطق اطراف پایتخت و یا حتی آغاز درگیری‌هایی خشونت‌آمیز باشد که محدوده امنیتی سفارت را به خطر بیندازند، البته این هیئت دیپلماتیک برای خطرات یاد شده و مقابله با آنها آماده شده است.

همچنین این نقشه راه شامل سناریوی تعطیلی بلند مدت و یا موقت خدمات عمومی، سوخت، آب، کالاها و خدمات (شامل وسایل ارتباطی) است که از توان سفارت در حفظ امنیت و سلامت کارکنانش می‌کاهد.

یکی دیگر از این سناریوهای فرض شده وخامت شرایط امنیتی در سراسر افغانستان است به شکلی که نیروهای امنیتی در کابل کاهش یابند و یا به نوعی حضور نداشته باشند که این مساله از توانایی کشور میزبان در پاسخگویی به نیازها می‌کاهد.

همچنین یکی دیگر از سناریوها نسبت به شیوع یک بیماری با احتمال ایجاد همه‌گیری هشدار می‌دهد.

طبق این نقشه راه، وقوع هر کدام از این سناریوها به معنای اعزام دیپلمات‌های آمریکایی به کشورشان و یا بستن سفارتخانه نیست، حتی سقوط دولت افغانستان هرگز به تعطیلی سفارتخانه منجر نخواهد شد اما از مسؤولان ارشد سفارتخانه خواسته شده وضعیت کلی را ارزیابی کرده و اقدامات محدودی از جمله کاهش تعداد کارمندان را در پیش بگیرند.

طبق این نقشه راه، یکی از نکات مهم احتمال از بین رفتن دسترسی‌های زمینی و هوایی به فرودگاه بین‌المللی حامد کرزای در کابل و احتمال لغو پروازهای تجاری است.

در حال حاضر سفارت آمریکا در پایتخت افغانستان سفیر رسمی نداشته و این سفارتخانه به دست راس ویلسون که یک دیپلمات آمریکایی است، با سمت کاردار مدیریت می‌شود.

این نقشه راه در حالی منتشر شده که خروج نیروهای بیگانه از افغانستان رو به پایان است و طالبان بر گسترش کنترل خود بر استان‌ها و مناطق مختلف این کشور ادامه می‌دهد.

منبع: الف

کلیدواژه: سفارت آمریکا نقشه راه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۷۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) اعلام کرده است که از ماه جنوری تا مارچ سال جاری میلادی دست‌کم ۳۶ تن در پی حملات داعش در افغانستان کشته و ۱۱۸ تن دیگر زخمی شده‌اند.

 روز پنج‌شنبه، ۱۳ ثور، با نشر گزارشی به دستور شورای امنیت سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان زیر سلطه طالبان گفته است که در این حملات بیشتر شیعیان هدف قرار گرفته‌اند.

براساس این گزارش، از ۶ تا ۱۱ جنوری، سه انفجار بمب‌دستی در شهر کابل سبب کشته و زخمی شدن دست‌کم ۷۹ غیرنظامی شده است.

یوناما افزوده است که در ۶ جنوری پنج غیرنظامی در پی انفجار مین جاسازی‌شده در یک بس مسافری در منطقه دشت‌برچی کابل کشته و ۲۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

همچنان در ۹ جنوری انفجار مین جاسازی‌شده در یک ماشین حامل کارمندان اداره زندان‌های طالبان در منطقه «الوخیل» کابل، سه کشته و ۱۳ زخمی برجا گذشته است.

این گزارش تصریح کرده است در تاریخ ۱۱ جنوری نیز در پی وقوع انفجاری در یک مارکت تجارتی واقع در دشت‌برچی کابل که هنوز نوعیت آن مشخص نشده است، سه تن کشته و ۲۱ تن دیگر زخمی شده‌اند.

مردان، زنان و کودکان شامل قربانیان این حملات هستند.

طبق یافته‌های یوناما، حمله انتحاری در مقابل نمایندگی کابل بانک در قندهار هم ۲۵ کشته و ۵۰ زخمی برجا گذاشته است.

این حمله در ۲۱ مارچ رخ داده بود.

مسئولیت تمام این حملات را گروه داعش بر عهده گرفته است.

گفتنی است که پس از ماه مارچ نیز کابل و هرات گواه حملات داعش بوده است.

در تازه‌ترین مورد، شام‌گاه دوشنبه، ۱۰ ثور، افراد تفنگ‌دار مربوط به داعش بر مسجد شیعیان در ولسوالی گذره هرات حمله کرده‌اند که در پی آن، شش تن به‌شمول زنان و کودکان کشته‌ شده‌اند و یک تن دیگر زخمی شده است.

این آمار قربانیان ناشی از حملات داعش در حالی ارایه می‌شود که طالبان همواره حضور فیزیکی جنگ‌جویان گروه داعش را در افغانستان رد کرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • همکاری‌ چین در زمینه‌های اقتصادی تجاری با افغانستان
  • از سرمایه گذاری پکن در افغانستان حمایت می کنیم
  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • فرصت‌سنجی سناریوهای تعامل آمریکا در آینده جنگ غزه
  • کشته و زخمی شدن ۱۵۴ نفر در حملات داعش در افغانستان
  • حملات داعش در افغانستان بیش از ۱۵۰ کشته و زخمی برجای گذاشته است
  • بازخوانی یک جنایت
  • نمایشگاه بزرگ قرآنی کابل و حمایت از غزه
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • ارسال اولین محموله کمک چین به افغانستان