Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان امروز در نشست خبری گفت: نیروهای آمریکایی بی‌رحمانه به سوی مردم در فرودگاه کابل تیراندازی می‌کنند.
به گزارش خبرگزاری آریا،ذبیح الله مجاهد روز (سه شنبه) در کنفرانس خبری با بیان اینکه مسئله پنجشیر از طریق گفتگو حل می‌شود، گفت: تاریخ خروج آمریکا تمدید نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ افزود: وزارت بهداشت کار خود را آغاز کرده و مردم در همه بیمارستان ها تحت درمان هستند و سایر ادارات دولتی نیز به زودی فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.
وی افزود: همچنین از (چهارشنبه) تمام بانکها فعالیت های خود را آغاز خواهند کرد.
مجاهد درباره پنجشیر گفت: طالبان اعلام کرده که جنگ در افغانستان به پایان رسیده و ما نمی‌خواهیم حتی یک گلوله شلیک شود و موضوع این منطقه و ولایت از طریق مذاکره حل خواهد شد و 80 درصد مطمن هستیم که در آنجا جنگ صورت نخواهد گرفت.
وی افزود: تعدادی تجهیزات و خودروهای دولتی به پنجشیر منتقل شده است و ما در حال مذاکره با آنها هستیم تا تسلیم شده و به انبارهای دولتی بازگردانده شوند.
وی همچنین درباره فعالیت سفارت‌های خارجی نیز گفت: از همه سازمانهای بین المللی و نمایندگان دیپلماتیک که در کابل ماندند و کار خود را متوقف نکردند تشکر می کنم و آنها می توانند به فعالیت خود ادامه دهند و اعضای ما امنیت آنها را تامین خواهند کرد.
این مقام ارشد طالبان در ادامه گفت که ما عفو عمومی کردیم و از همه گذشتیم و به فکر آینده هستیم و قطعا هیچکس تعقیب نخواهد شد.
وی در مورد تاریخ خروج آمریکا نیز گفت: تمدید خروج به صورت یکجانبه از سوی آمریکا بوده و این برخلاف توافق است و ما دیگر اجازه نمی دهیم که این تاریخ تمدید شود.
وی افزود: آنها ظرفیتهای بالایی دارند، هواپیما دارند و می توانند تا تاریخ تعیین شده نیروهای آمریکایی را از افغانستان به طور کامل تخلیه کنند.
مجاهد همچنین گفت آمریکایی‌ها افغان‌های متخصص از جمله مهندسان و پزشکان را از کشور خارج می‌کنند، از آنها می‌خواهیم این روند را متوقف کنند.
وی افزود این کشور به متخصصان خود نیاز دارد و آنها نباید به کشورهای دیگر منتقل شوند.
مجاهد همچنین درباره سوالی درباره رهبر طالبان نیز گفت: به خواست خدا رهبر ما شیخ هیبت الله آخوندزاده زنده است و به زودی حضور خود را اعلام خواهد کرد.
وی همچنین دیدار ملابرادر معاون سیاسی طالبان با رئیس سیا را رد کرد و گفت: دیداری میان ملابرادر معاون سیاسی این گروه و رئیس سیاه در کابل رخ نداده است.
این مقام ارشد طالبان درباره کمک‌های خارجی نیز گفت: کمک‌های خارجی دو نوع است که یکی بلاعوض و بشردوستانه است، طالبان قطعا از این کمک‌ها استقبال می‌کند.
وی نوع دوم کمک ها را مشروط عنوان کرد و گفت: برخی کمکها برای اهداف خاص صورت می گیرد که طالبان به هیچ وجه چنین کمکی را قبول نخواهد کرد.

جانسون: درباره یک نقشه‌ راه برای تعامل با طالبان توافق شد
نخست وزیر انگلیس امروز پس از پایان نشست ویژه سران 7 کشور صنعتی جهان موسوم به گروه 7 گفت: درباره یک نقشه‌ راه برای تعامل با طالبان توافق شد.
به گزارش خبرگزاری بی‌بی‌سی، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس امروز سه شنبه در بیانیه‌ای پس از پایان نشست اضطراری سران هفت کشور صنعتی جهان موسوم به گروه 7 اعلام کرد: شرط شماره یک که ما بر آن تأکید داریم خروج و عبور امن غیرنظامیان پس از 31 آگوست (9 شهریور ماه) است؛ یعنی فراتر از زمان تعیین شده برای کسانی که می‌خواهند افغانستان را ترک کنند.
نخست وزیر انگلیس بدون اشاره به تبعات 2 دهه اشغالگری نیروهای خارجی به سرکردگی تروریست‌های آمریکایی در افغانستان در سخنان خود ادعا کرد: سران گروه 7 متعهد به کمک به افغانستان هستند!
وی در ادامه افزود که سران این گروه برای تعامل آینده با طالبان توافق کردند؛ اما افغانستان نمی‌تواند که دوباره به مکانی برای تروریسم مبدل شود.
جانسون گفت: رسیدگی به بحران افغانستان هرگز کار آسانی نیست. لندن تلاش خود را تا آخرین لحظات ادامه خواهد داد و بریتانیا هزاران نفر دیگر را از افغانستان خارج خواهد کرد. وضعیت در فرودگاه کابل بهتر از این نخواهد شد. در نشست کشورهای عضو گروه 7 در خصوص یک اقدام مشترک برای تداوم عملیات تخلیه و همچنین بر یک نقشه‌راه برای مذاکره و تعامل با طالبان توافق شده است.
این در حالیست که طالبان تا کنون بارها به اشغالگران غربی در خصوص عدم رعایت موعد خروج نظامیانشان از افغانستان پس از موعد مقرر و توافق شده 31 آگوست (9 شهریور ماه) هشدار داده است.

عضو ارشد طالبان: دولت جدید افغانستان به‌زودی تشکیل می‌شود
معاون رهبری طالبان گفت: رایزنی‌های جدی بین شورای رهبری، دفتر سیاسی و مقامات بخش امنیتی طالبان در جریان است و دولت جدید تشکیل و به زودی اعلام می‌شود.
«مولوی محمد یعقوب مجاهد»، معاون طالبان و رئیس کمیسیون نظامی این گروه، گفت که نبود دولت یک مشکل بوده و آنها در حال رایزنی‌های جدی برای تشکیل دولت جدید هستند و این ساختارها پس از تکمیل شدن در آینده‌ای نزدیک اعلام می‌شود.
مولوی محمد یعقوب مجاهد در گفت‌وگو با رادیو شریعت گفت که رایزنی‌های جدی بین رهبری طالبان، شورای رهبری، دفتر سیاسی، مقامات بخش امنیتی و سایر رهبران در جریان است و دولت جدید تشکیل و به زودی اعلام می‌شود.
به گفته وی، دلیل تاخیر در تشکیل دولت جدید این است که سعی کنیم بسیار محتاط باشیم و هیچگونه مسئله احتمالی را پس از تشکیل دولت مطرح نکنیم.
وی افزود: دلیل تاخیر در اعلام دولت این است که ما بسیار تلاش می‌کنیم تا سیستمی را ایجاد کنیم که نتیجه همه فداکاری‌ها و سختی‌های ما باشد و آن یک دولت نماینده و پایدار برای همه هموطنان باشد. ما در حال رایزنی هستیم تا مشکلات پس از تشکیل مجدد دوباره ایجاد نشوند.
مجاهد همچنین آمریکایی‌ها را مسئول هرج و مرج در فرودگاه کابل دانست و ابراز امیدواری همه کسانی که با توطئه آمریکایی‌ها ترغیب شده‌ تا افغانستان را ترک کنند، بازگردند.

دیدار محرمانه رئیس سیا با «عبدالغنی برادر» در کابل
روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» از دیدار محرمانه روز دوشنبه «ویلیام برنز» رئیس سیا با «عبدالغنی ملا برادر» معاون سیاسی طالبان در کابل خبر داده است.
روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» به نقل از مقام‌های آمریکایی مطلع که به شرط ناشناس ماندن صحبت کردند، گزارش داد «ویلیام جی برنز» روز دوشنبه در کابل دیداری مخفیانه با «عبدالغنی برادر» معاون سیاسی گروه طالبان داشت که بالاترین سطح ملاقات رو در رو بین مقام‌های طالبان و دولت آمریکا از زمان تسلط طالبان بر کابل بود.
طبق این گزارش، آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) از اظهارنظر درباره این دیدار خودداری کرد اما به نوشته این روزنامه آمریکایی، گفت‌وگوی این دو به احتمالاً مهلت مقرر 31 اوت (نهم شهریور) خروج کامل آمریکا از افغانستان را شامل می‌شده است.
دولت بایدن که در روزهای گذشته به دلیل خروج آشفته و بی‌برنامه‌ آمریکا از افغانستان که تسلط طالبان بر این کشور را در پی داشته تحت انتقادات شدید بوده، اکنون از سوی متحدان واشنگتن تحت فشار برای تمدید مهلت خروج از افغانستان که آخر ماه میلادی جاری است، قرار دارد.
برخی مقام‌های آمریکا و کشورهای عضو ناتو طی روزهای اخیر درباره احتمال تمدید ضرب الاجل خروجشان از افغانستان حرف زده‌اند. طبق بیانیه‌های قبلی آمریکا و ناتو، قرار بوده که نیروهای آمریکایی و کشورهای خارجی تا 31 اوت (نهم شهریور) از افغانستان خارج شوند.
به دنبال تردیدها درباره احتمال ادامه حضور نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان بعد از ضرب‌الاجل 31 اوت، سخنگوی طالبان به واشنگتن و لندن درباره تبعات این موضوع هشدار داد.
«سهیل شاهین»، سخنگوی دفتر طالبان در قطر در مصاحبه با اسکای نیوز هشدار داد، 31 اوت خط قرمز خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان است و این زمان برای آمریکا و انگلیس تمدید نخواهد شد و اگر آنها این زمان را تمدید کنند، به معنای گسترش اشغالگری آنهاست و ضرورتی بر این کار نیست.
بعد از هشدار شدید طالبان به واشنگتن درباره احتمال به تعویق افتادن تاریخ خروج کامل از افغانستان، جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا قرار است در این‌باره تصمیم‌گیری کند.
یک مقام آمریکایی بامداد سه‌شنبه به خبرگزاری «رویترز» گفت بایدن طی 24 ساعت آینده درباره تمدید یا عدم تمدید تاریخ خروج از افغانستان تصمیم خواهد گرفت.

رویترز: بایدن به دنبال خروج از افغانستان تا نهم شهریور است
خبرگزاری رویترز پس از تاکید طالبان بر روی اینکه اجازه تمدید عملیات تخلیه افراد از کابل را به ایالات متحده نمی‌دهد، گزارش داد که جو بایدن رییس جمهوری آمریکا به دنبال خروج از افغانستان تا ضرب الاجل تعیین شده در پایان ماه اوت (9 شهریور) است.
درحالیکه تنها 7 روز به پایان ضرب الاجل عملیات خروج آمریکا از افغانستان باقی مانده، خبرگزاری رویترز روز سه شنبه به نقل از مقام آمریکایی گزارش داد که واشنگتن از طالبان خواسته همکاری جهت پایان خروج از کابل تا 31 اوت (9 شهریور) را افزایش دهد.       
   یک مقام ارشد دولت آمریکا نیز به شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت که بایدن در مشورت با تیم امنیت ملی خود تصمیم گرفته تا به ضرب الاجل معین برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان متعهد باشد.
این مقام آمریکایی اعلام کرد که بایدن با توجه به خطرات امنیتی ماندن طولانی مدت در کشور آسیای میانه این تصمیم را گرفت و خواستار برنامه‌های احتمالی شده تا در صورت نیاز آمریکا برای ماندن طولانی تر در افغانستان از آنها استفاده کند.
درحالیکه آمریکا ده‌ها هزار نفر را از کشور خارج کرده، وضعیت در افغانستان متغیر است و بسیاری از افغان‌هایی که به جنگ داخلی کمک کردند همچنان منتظر خروج هستند.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان با تاکید بر مواضع طالبان در این خصوص گفت که این گروه تمدید ضرب الاجل در توافق با آمریکا برای خروج افراد از افغانستان را نمی‌پذیرد.
پیشتر بایدن در یک مصاحبه با شبکه خبری ای‌بی‌سی نیوز گفت که واشنگتن متعهد به خارج کردن تمام آمریکایی‌ها از افغانستان است حتی اگر این عملیات بعد از ضرب الاجل مشخص شده در توافق خروج از افغانستان زمان ببرد.
 
سخنگوی طالبان: جنبش ما از تجربه های گذشته درس گرفته‌ است
 سخنگوی دفتر سیاسی طالبان تأکید کرد که این گروه از تجربه های گذشته درس گرفته و افغانستان سکوی هیچ عملیاتی برای تهدید امنیت دیگران نخواهد بود.
«محمد نعیم»، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان روز سه‌شنبه در گفت و گو با «الشرق الاوسط» افزود که جنبش طالبان پیام‌های اطمینان بخشی به داخل افغانستان، کشورهای منطقه و جامعه بین‌المللی ارسال و تأکید کرد که این کشور سکویی برای هرگونه عملیات تهدید کننده امنیت کشورهای دیگر نخواهد بود.
وی گفت که ما همچنین در داخل افغانستان عفو عمومی صادر کردیم، برای کسانی که دهه‌ها با ما جنگیدند و کسانی که با دشمنان ما متحد شدند، این کار را از موضع قدرت و توانمندی انجام دادیم.

عفو مخالفان و تاکید بر ادامه کار و آموزش زنان 
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان بیان کرد که گروه او می‌تواند مخالفان خود را دستگیر و آنها را محاکمه کند، «اگر این کار انجام می‌شد، عدالت بود»، اما ترجیح داد آنها را ببخشد، بنابراین «عفو یک فضیلت است و فضیلت بالاتر از عدالت.»
نعیم توضیح داد که «طالبان بر تمایل و پایبندی خود برای آموزش زنان افغان و حق کار آنها تأکید می کند، اما همه اینها باید مطابق مقررات شرعی باشد».
وی ادامه داد که «سیطره جنبش طالبان بر کشور به معنای پایان جهان برای زنان افغان نیست.»

طالبان به خواست و امید جامعه افغانستان پاسخ می دهد
نعیم گفت که اکنون «جنگ به پایان رسیده و مرحله صلح آغاز شده‌ است و سیستم حکومت، اسلامی خواهد بود که به خواسته‌ها، امیدها و آرزوهای مردم افغانستان پاسخ می‌دهد.»
او معتقد است که این جنبش - «امارت اسلامی» - از تجربه های گذشته درس گرفته و در 20 سال گذشته تجارب زیادی در زمینه‌های مختلف به دست آورده‌ است و «اکنون ما تجربیات زیادی داریم.»
این مقام طالبان افزود که «امارت» در افغانستان پیام‌های مهمی برای اطمینان بخشی به داخل، کشورهای منطقه و جامعه بین‌المللی ارسال کرده‌ است. برای همه در داخل افغانستان، از جمله کسانی که ده‌ها سال با آن جنگیدند و کسانی که با دشمنان آن از جمله سیاستمداران، نظامیان و نیروهای امنیتی متحد شدند، عفو عمومی صادر کرد.
وی افزود که ما این کار را از موضع قدرت، توانایی و توانمندی انجام دادیم و می‌توانستیم این کار را انجام ندهیم. «امارت» می‌توانست مخالفان خود را دستگیر کرده و آنها را محاکمه کند، و اگر این کار را می‌کرد، عدالت بود، اما آنها را عفو کرد و بخشش فضیلت است و فضیلت بالاتر از عدل است.
نعیم ادامه داد با انجام این کار، «امارت» می‌خواست گذشته را پشت سر بگذارد و به مرحله جدیدی وارد شود که از کشمکش و تلخی گذش ته بگذرد و روابط جدیدی برقرار کند که در آن همه أفغان‌ها برای ایجاد یک نظام اسلامی گرد هم می‌آیند.

طالبان در امور داخلی همسایگان دخالت نمی کند
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان اظهار کرد که در سطح منطقه ای، جنبش تمایل خود را برای عبور از گذشته و ایجاد روابط متقابل بر اساس حسن همجواری و عدم دخالت در امور دیگران اعلام کرد.
وی افزود که در سطح بین‌المللی، امارت تمایل خود را برای برقراری روابط عادی دیپلماتیک، حتی با کشورهایی که به مدت بیست سال با آنها مبارزه کرده، اعلام کرد. 
نعیم بیان کرد که «امارت اسلامی» با این پیام‌های متعدد، در جهات گوناگون، از موضع قدرت و توانمندی تأکید می‌کند که این سیاستی که دنبال کرده‌ بیان واقعی رویکرد اصلی «امارات» و دیدگاه تزلزل ناپذیر آن از روابطش با دیگران است.

دولت آینده نماینده همه مردم افغانستان خواهد بود
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان تاکید کرد که ما اکنون روی تشکیل دولتی کار می‌کنیم که نماینده مردم مسلمان افغانستان با اجزای مختلف آن باشد، به خواسته‌های آنها پاسخ دهد و ثمره واقعی جهاد و فداکاری‌های آنها باشد. مردم افغانستان دارای استعدادها و افراد توانمند سیاسی، اداری و علمی فراوان  و دارای غیرت دینی و غرور اسلامی هستند. ما مشتاق هستیم که از آنها سود ببریم و با آنها همکاری کنیم.

ارسال پیام چین، روسیه و آلمان به طالبان
نعیم در پاسخ اینکه آیا کشورهایی هستند که طالبان را به رسمیت شناخته‌اند، افزود که علاقه‌مند ایجاد روابط مستحکم با همه کشورهای اسلامی و عربی و روابط دوستانه با همه کشورهای جهان هستیم. ما از نظر ایمان، دین، تاریخ، جغرافیا و منافع مشترک با کشورهای عربی و اسلامی در ارتباط هستیم.
وی مدعی شد که کشورهای جهان شروع به ارسال پیام‌های مثبت به «امارت» کرده‌اند، از جمله چین، روسیه، آلمان و برخی از کشورهای اتحادیه اروپا، و ما از آن‌ها قدردانی می‌کنیم.
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان گفت که ما روابط خوبی با همه همسایگان خود داریم و می‌خواهیم این روابط را گسترش و توسعه دهیم. ما قبلاً تمایل خود را برای برقراری روابط عادی با همه کشورها، به ویژه کشورهای همسایه اعلام کرده بودیم. کشورهای همسایه پیام‌های مثبتی به امارت اسلامی افغانستان ارسال کرده اند و این موضوع خوبی است.

اشغالگران نمی توانند در افغانستان بمانند
نعیم در باره حضور نیروهای بیگانه در افغانستان نیز گفت که  خارجی‌ها نمی‌توانند در کشوری بمانند که متعلق به آنها نیست و این طبیعی است. ما مطمئن بودیم که نیروهای خارجی از کشور ما خارج می‌شوند و این همان چیزی است که اتفاق افتاد. از این رو باور ما این است که آنها در واقع متعهد به خروج از افغانستان خواهند بود.
وی تاکید کرد که «امارت» به همه کشورها تعهد داده‌ است که افغانستان سکوی آغاز هیچ عملیاتی نخواهد بود که امنیت کشورهای دیگر را تهدید کند. ما متعهد به این امر هستیم. ما در امور دیگران دخالت نمی‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم دیگران در امور ما دخالت کنند.
نعیم همچنین گفت که «امارت» تمایل خود را برای تحصیل زنان افغان و حق کار آنها اعلام و تأیید کرده‌ است. اما همه این‌ها باید در قالب ضوابط شرعی، اخلاقی و طبق اصول و ارزش‌های مردم افغانستان باشد. واقعیت کنونی و پس از کنترل «جنبش» بر کشور، شاهدی بر این امر است. کارکنان و کارگران زن به‌طور عادی کار خود را انجام می‌دهند و همه ما باید به مفاد و اخلاق دین خود پایبند باشیم.

بیشتر جامعه افغانستان طالبان را می پذیرند
وی ادامه داد که مردم افغانستان مردمی مسلمان هستند و اسلام و احکام آن را می‌شناسند. مردم به دین، ارزش‌ها، اخلاق و کشور خود تعلق دارند. اسلام برای مردم چیز عجیبی نیست بلکه مردم در طول تاریخ در راه اسلام فداکاری کرده‌اند، به ویژه در دوران اخیر، و این بر هیچ‌کس پوشیده نیست.
«امارت» به‌طور گسترده توسط اکثر مردم از همه دسته‌ها و اجزای مختلف پذیرفته شده‌ است. شاهد این امر، گروه‌های شادمان مردمی هستند که هنگام ورود به شهرهای افغانستان از مجاهدین و مقامات «امارت» استقبال کردند.
نعیم بیان کرد که دشمنان «امارت اسلامی» شیطنت می‌کنند و برای مخدوش کردن وجهه آن تلاش می‌کنند، و هر کسی که فریب سخنان آنها را خورده‌است، پس از دانستن حقیقت، الحمدلله نظر خود را دربارهٔ «امارت» تغییر داده‌ است.
وی ادامه داد که جنبش کنترل خود را بر تمام سرزمین افغانستان از جمله پایتخت، کابل نهایی کرده‌ و جنگ تمام شده‌ است و مرحله صلح آغاز شده‌ است. 
نعیم گفت که در مورد نوع حکومتی که در کابل ایجاد می‌شود؛ یک سیستم اسلامی شفاف و عادلانه است که به خواسته‌ها، امیدها و آرزوهای مردم مسلمان افغانستان پاسخ می‌دهد. مهم‌تر از همه، فرصت را برای خدمت به مردم و کشور فراهم می‌کند.
وی در باره مجازات های طالبان گفت که مجازات‌های شرعی ذکر شده در قرآن و سنت و اجماع علمای امت، ظالمانه یا غیرانسانی توصیف نمی‌شوند. پروردگار بندگان نسبت به آنها از مادر آنها مهربان تر است، و هو أرحم الراحمین. مجازات‌های شرعی از سوی «امارت» اعمال نشده‌اند. خداوند متعال است که آن‌ها را وضع کرده، و شواهد آن‌ها در کتاب ، سنت و اجماع علمای امت موجود است.

طالبان از کره جنوبی خواست این گروه را به رسمیت بشناسد
 سخنگوی طالبان اظهار کرد: طالبان می خواهند کره جنوبی ، آنها را به عنوان دولت "مشروع" افغانستان به رسمیت بشناسد و امیدوار است همکاری های اقتصادی و سایر مبادلات بین دو کشور تقویت شود.
این اولین مصاحبه ای است که یک مقام طالبان با یک رسانه کره جنوبی از زمان تصرف افغانستان توسط این گروه انجام داده است.
بلخی گفت: ما امیدواریم نه تنها توسط کره جنوبی، بلکه در کل جهان به عنوان دولت قانونی افغانستان شناخته شویم.
این مقام فرهنگی طالبان افزود که این موضع رسمی امارت اسلامی افغانستان است همان نامی که طالبان در زمان حکومت بر کشور در دهه 1990 استفاده می کردند.
وی به همکاری اقتصادی طالبان با کره جنوبی ابراز امیدواری کرد و گفت: افغانستان مملو از منابع معدنی استفاده نشده است کره جنوبی به عنوان تولید کننده پیشرو در زمینه لوازم الکترونیکی در جهان می تواند بر اساس منافع متقابل با کشور ما همکاری کند، جایی که ما همچنین می توانیم به عنوان یک کریدور اقتصادی که کشورهای آسیای جنوبی و مرکزی را به هم متصل می کند عمل کنیم.
این مقام مسئول در پاسخ به این سئوال که آیا رهبران طالبان می خواهند در آینده برای گفت و گو با سیاستمداران و تجار کره ای به سئول سفر کنند، اظهار امیدواری کرد و گفت: بله، ما کاملاً مایل به دیدار با رهبران و تجار کره ای هستیم و روابط اقتصادی و مردمی بین مردم و کشورها را تقویت می کنیم.
یونهاپ می گوید سخنان بلخی در حالی بیان شد که کره ای ها هنوز خاطرات تلخی از حمله مرگبار طالبان به سرباز کره ای در سال 2007 و کشته شدن دو نفر از 23 کره ای ربوده شده در مأموریت کلیسای کره در افغانستان در همان سال دارند.

 
 

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: طالبان افغانستان آمریکا پنتاگون سخنگوی دفتر سیاسی طالبان آمریکا از افغانستان خروج از افغانستان نیروهای آمریکایی تمایل خود مردم افغانستان سخنگوی طالبان امارت اسلامی خروج آمریکا معاون سیاسی آمریکایی ها تشکیل دولت بین المللی تاریخ خروج برای تعامل دولت جدید ضرب الاجل خواهد شد رئیس سیا 9 شهریور یک نقشه نیز گفت سه شنبه کره ای کمک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۰۹۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) اعلام کرده است که از ماه جنوری تا مارچ سال جاری میلادی دست‌کم ۳۶ تن در پی حملات داعش در افغانستان کشته و ۱۱۸ تن دیگر زخمی شده‌اند.

 روز پنج‌شنبه، ۱۳ ثور، با نشر گزارشی به دستور شورای امنیت سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان زیر سلطه طالبان گفته است که در این حملات بیشتر شیعیان هدف قرار گرفته‌اند.

براساس این گزارش، از ۶ تا ۱۱ جنوری، سه انفجار بمب‌دستی در شهر کابل سبب کشته و زخمی شدن دست‌کم ۷۹ غیرنظامی شده است.

یوناما افزوده است که در ۶ جنوری پنج غیرنظامی در پی انفجار مین جاسازی‌شده در یک بس مسافری در منطقه دشت‌برچی کابل کشته و ۲۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

همچنان در ۹ جنوری انفجار مین جاسازی‌شده در یک ماشین حامل کارمندان اداره زندان‌های طالبان در منطقه «الوخیل» کابل، سه کشته و ۱۳ زخمی برجا گذشته است.

این گزارش تصریح کرده است در تاریخ ۱۱ جنوری نیز در پی وقوع انفجاری در یک مارکت تجارتی واقع در دشت‌برچی کابل که هنوز نوعیت آن مشخص نشده است، سه تن کشته و ۲۱ تن دیگر زخمی شده‌اند.

مردان، زنان و کودکان شامل قربانیان این حملات هستند.

طبق یافته‌های یوناما، حمله انتحاری در مقابل نمایندگی کابل بانک در قندهار هم ۲۵ کشته و ۵۰ زخمی برجا گذاشته است.

این حمله در ۲۱ مارچ رخ داده بود.

مسئولیت تمام این حملات را گروه داعش بر عهده گرفته است.

گفتنی است که پس از ماه مارچ نیز کابل و هرات گواه حملات داعش بوده است.

در تازه‌ترین مورد، شام‌گاه دوشنبه، ۱۰ ثور، افراد تفنگ‌دار مربوط به داعش بر مسجد شیعیان در ولسوالی گذره هرات حمله کرده‌اند که در پی آن، شش تن به‌شمول زنان و کودکان کشته‌ شده‌اند و یک تن دیگر زخمی شده است.

این آمار قربانیان ناشی از حملات داعش در حالی ارایه می‌شود که طالبان همواره حضور فیزیکی جنگ‌جویان گروه داعش را در افغانستان رد کرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • ایجاد مرکز لجستیکی تجاری در هرات
  • گزارش یوناما درباره وضعیت افغانستان اشتباه و نادرست است
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • طالبان حمله تروریستی داعش در ولسوالی گذره را محکوم کرد
  • طالبان خواستار افزایش همکاری‌های تجاری با ازبکستان شد
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم